11/02/2008

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η Συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 2/10/2008 αποφάσισε :

- Να συνεχίσει τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις για να υπάρχει η έκφραση της θέλησης όλων των κατοίκων της περιοχής για την απομάκρυνση των κεραιών.
- Να απευθυνθεί άμεσα σε νέο δικηγόρο για τη νομική εκπροσώπηση στην προσφυγή για την απομάκρυση των 4 κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, λόγω της δήλωσης του προηγούμενου δικηγόρου ότι δεν προλαβαίνει να αναλάβει το τρέξιμο και τον συντονισμό της υπόθεσης, ούτε τη νομική εκπροσώπηση στο δικαστήριο, παρά μόνο τις νομικές συμβουλές και την σύνταξη της αγωγής.
- Να υπάρξει επιστολή στα σχολεία της περιοχής ( συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων) για αποφάσεις στήριξης του αιτήματος και μια κοινή μέρα κινητοποίησης. (έχει αναρτηθεί η επιστολή παρακάτω) και
- Ορίστηκε επιτροπή των κατοίκων για τον συντονισμό των ενεργειών των κατοίκων για την απομάκρυνση των κεραιών. Τα ονόματα με έγγραφο κoινοποιούνται στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το κείμενο εγκρίθηκε από τη συνέλευση των κατοίκων της Μεταμόρφωσης την Κυριακή 2/10/2008.


Προς

- το Δ.Σ. Εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης
Βύρωνα, Καισαριανής,
- Ζ΄ ΕΛΜΕ

- το Σύλλογο Διδασκόντων
- το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
……………………………………


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,

Εδώ και μήνες οι κάτοικοι της περιοχής της Μεταμόρφωσης του Βύρωνα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των 4 κεραιών που είναι εγκατεστημένες κοντά στην πλατεία Τσιρακοπούλου, σε τρία κτίρια, που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους (Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18).

Ανησυχούμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτές οι κεραίες στη γειτονιά μας, αφού βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια και σε κοντινή απόσταση από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, όπως και από το δικό σας σχολείο.

Θέλουμε την απομάκρυνση των κεραιών είτε αυτές έχουν άδειες, είτε εκπέμπουν μέσα στα όρια (που έχουν θεσπιστεί με βάση την ύπαρξη μόνο μιας κεραίας), γιατί δεν θέλουμε να είμαστε πειραματόζωα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι επικίνδυνες για όλους μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, εγκύους, και άλλους. Η πολιτεία (κράτος, κυβέρνηση, βουλή, δήμοι) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας προστατεύσουν από τις ακτινοβολίες, που δεχόμαστε χωρίς τη θέλησή μας.


Ζητάμε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής μας και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων :

Α. Να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν θέση στήριξης του αιτήματος για την απομάκρυνση των κεραιών και
Β. Να υπάρξει μια κινητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας των σχολείων της γύρω περιοχής, διδασκόντων, μαθητών και γονέων με συνεννόηση και συντονισμό. Προτείνουμε να οριστεί μέρα κινητοποίησης των σχολείων προς το τέλος Νοέμβρη.

Θέλουμε άμεσα να απομακρυνθούν οι 4 κεραίες που υπάρχουν ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα από σχολεία μας.

2/10/2008