3/11/2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 8.15 π.μ.

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 2009 ΩΡΑ 8.15 π.μ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 4 ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ.
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάρτη στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Πλατείας Κολλημένου (πρώην Τσιρακοπούλου) στο Βύρωνα σύσκεψη φορέων της σχολικής κοινότητας, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Κατοίκων Μεταμόρφωσης για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των διδασκόντων και των γονέων των σχολείων για το πρόβλημα που υπάρχει με τη λειτουργία των 4 κεραιών, η συζήτηση για τρόπους ευασθητοποίησης παιδιών, διδασκόντων και γονέων και η από κοινού οργάνωση μιας κινητοποίησης για αυτό το θέμα.
Οι 4 κεραίες, 3 από αυτές καμουφλαρισμένες, είναι εγκατεστημένες στα κτίρια Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18 ανάμεσα στα σπίτια μας και δίπλα από σχολεία. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν λειτουργεί αθροιστικά και προκαλεί ανησυχία για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, αφού τα όρια εκπομπής με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο καθορίζονται με δεδομένο την ύπαρξη μόνο μιας κεραίας.
Σε μικρή απόσταση από τις 4 κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν το 10ο Δημοτικό Σχολείο και 12ο Νηπιαγωγείο (Ιωαννίνων), ο 4oς Δημ. Παιδικός Σταθμός Βύρωνα, (Ταύρου), Ιδιωτ. παιδικός σταθμός (Πανόρμου 7), το Συγκρότημα Σχολείων Υμηττού (Μελίνας Μερκούρη) με 3ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Υμηττού και το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης, το Συγκρότημα Σχολείων Βύρωνα (Βυζαντίου και Ταταούλων) με το 10ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο 5ο Δημ. Σχολείο, 11 Δημ. Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο και 5ο Λύκειο Βύρωνα , το Συγκρότημα Σχολείων Υμηττού (Δορυλαίου) με το 2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό Υμηττού και το ΕΠΑΛ Υμηττού (Παπαστράτου 35).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη Δ.Σ. από τους παρακάτω φορείς :
- Ζ’ ΕΛΜΕ που καλύπτει τα παραπάνω γυμνάσια και λύκεια.
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ρόζα Ιμβριώτη που καλύπτει τα παραπάνω νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Βύρωνα.
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Μακρυγιάννη που καλύπτει τα παραπάνω νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Υμηττού.
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Βύρωνα.
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Λυκείου Βύρωνα.

Επίσης, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής και δήλωσε στήριξη των αποφάσεων της σύσκεψης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που καλύπτει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.

Η σύσκεψη κατέληξε μέρα κινητοποίησης να είναι η Τρίτη 7 Απρίλη (Παγκόσμια Μέρα Υγείας), με την έναρξη του σχολικού ωραρίου μέχρι τις 9.30 το πρωί. Να προτείνει στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις για τη στήριξη της κινητοποίησης, για την ενημέρωση και την παρουσία των γονέων αυτή τη μέρα. Να καλέσει τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών να κηρύξουν στάση εργασίας αυτές τις ώρες για διευκόλυνση της παρουσίας και της συμμετοχής τους και τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων να συμβάλλουν στην επιτυχία της κινητοποίησης. Να ενημερώσει με φυλλάδια για το πρόβλημα.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://oxikeraies.blogspot.com/.

Για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε και για να μας ενημερώνετε σχετικά με την πορεία των αποφάσεων των φορέων και την προετοιμασία της κινητοποίησης μπορείτε να απευθύνεστε:
στο μέιλ : oxikeraies@gmail.com.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ