2/26/2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Προς

……………………………………………..........

……………………………………………………

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Εδώ και μήνες οι κάτοικοι της περιοχής της Μεταμόρφωσης του Βύρωνα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των 4 κεραιών που είναι εγκατεστημένες κοντά στην πλατεία Τσιρακοπούλου, σε τρία κτίρια, που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους (Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18).

Ανησυχούμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτές οι κεραίες στη γειτονιά μας, αφού βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια και σε κοντινή απόσταση από παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Συγκεκριμένα, σχολεία και παιδικοί σταθμοί της περιοχής μας είναι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις 4 κεραίες και τα όρια εκπομπών της ακτινοβολίας που θεσπίζει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τα σχολεία καθορίζονται μόνο με βάση την ύπαρξη και λειτουργία 1 κεραίας. Αλλά, ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι επικίνδυνες για όλους μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, εγκύους, και άλλους.

Για αυτό ζητάμε την απομάκρυνση των κεραιών ανεξάρτητα αν έχουν άδειες ή όχι και αν εκπέμπουν μέσα στα θεσπισμένα όρια ή όχι. Δεν θέλουμε να είμαστε πειραματόζωα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η πολιτεία (κράτος, κυβέρνηση, βουλή, δήμοι) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας προστατεύσουν από τις ακτινοβολίες, που δεχόμαστε χωρίς τη θέλησή μας.
Έχουμε προβεί σε ενέργειες για την ενημέρωση των κατοίκων και σε ενέργειες για την απομάκρυνσή τους προς τους αρμόδιους φορείς. Περιμένοντας τα αποτελέσματα θεωρούμε καθοριστικό για τη θετική εξέλιξη των ενεργειών μας να υπάρχει και κινητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας των σχολείων της γύρω περιοχής, διδασκόντων, μαθητών και γονέων με συνεννόηση και συντονισμό.
Θα βοηθούσε να οριστεί μέρα κινητοποίησης των σχολείων με προκήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τα γύρω από την περιοχή σχολεία, ώστε να γίνει συγκέντρωση έξω από τους χώρους που υπάρχουν οι κεραίες, με μέριμνα και φροντίδα για τη συμμετοχή των παιδιών και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και την παρουσία των εκπαιδευτικών.

Για αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη στο ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης, Αγ. Σοφίας και Καλλιπόλεως, Πλατεία Κολλημένου (πρώην Τσιρακοπούλου), τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ώρα 6.30.

8/2/2008


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ


Για πληροφορίες τηλ : 210 7669105, 210 7624429, 6973 848654, 6977310168
Για ηλεκτρονική επικοινωνία : oxikeraies@gmail.com
Ιστοσελίδα : http://oxikeraies.blogspot.com