6/11/2008

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ

Προς τα μέλη του Δ/Σ των συλλογών γονέων και κηδεμόνων έκαστων σχολείων

Αξιότιμα μέλη

Ως Δ/Σ της ενώσεις συλλογών γονέων και κηδεμόνων δήμου Βύρωνα στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ανεπιφύλακτα στα δίκαια αιτήματα των ΚΑΤΟΙΚΩΝ της Μεταμόρφωσης .
Εν τούτης παρακαλείστε όπως διαβάσετε προσεκτικά τα όσα αναφέρονται και να συμπαρασταθείτε , το θέμα δεν αφορά μονό κάποιους κατοίκους του δήμου μας , αφορά όλους εμάς , που ως κύριο μέλημα μας είναι η υγεία των παιδιών μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι κάτοικοι της περιοχής της Μεταμόρφωσης εδώ και μέρες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των 3 κεραιών που είναι εγκατεστημένες κοντά στην πλατεία Τσιρακοπούλου, σε κτίρια που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους (Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18).
Οι κεραίες αυτές βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια μας και δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας. Γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που δημιουργούν, είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία τους, ανησυχούμε για την υγεία όλων μας.

Είτε οι κεραίες αυτές λειτουργούν με άδειες από τους αρμόδιους φορείς, είτε όχι, είτε εκπέμπουν εντός των ορίων, που έχουν θεσπισθεί, είτε όχι, εμείς δεν τις θέλουμε ανάμεσά μας. Εξάλλου τα όρια αμφισβητούνται από τους επιστήμονες και ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι επικίνδυνες για όλους μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, εγκύους, και άλλους.

Δεν θέλουμε να είμαστε πειραματόζωα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και όπως και άλλοι κάτοικοι σε άλλες περιοχές.

Απαιτούμε :
1. Την άμεση απομάκρυνση αυτών των κεραιών.
2. Την ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα σημεία εγκατάστασης των κεραιών.
3. Την απαγόρευση εγκατάστασης των κεραιών ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα από σχολεία.
4. Την αλλαγή της πολιτικής της πολιτείας όσον αφορά την εγκατάσταση, την αδειοδότηση των κεραιών, τον επανακαθορισμό των ορίων για την επιτρεπόμενη ακτινοβολία, για την προστασία όλων των πολιτών από τις ακτινοβολίες, που δέχονται χωρίς τη θέλησή τους.

Ζητάμε από όλους τους φορείς του Βύρωνα, συλλόγους και σωματεία, να πάρουν θέση και να συμβάλλουν στη δράση για να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες ανάμεσα από τα σπίτια και δίπλα στα σχολεία.

22/5/2008

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Μεταμόρφωση