4/01/2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ 5ου και 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου και 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Βύρωνας 20-3-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε με το έγγραφό μας αυτό, την ύπαρξη τεσσάρων (4) κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καμουφλαρισμένες και εγκατεστημένες στα κτίρια Αγ. Σοφίας 109 (κεραία της Cosmote), Κερκύρας 24 (κεραία της Wind) και Ρούμελης 18 (2 κεραίες Vodafon και Infoquest), πολύ κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Εργάνης. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν λειτουργεί αθροιστικά και προκαλεί ανησυχία για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των παιδιών μας, αφού τα όρια εκπομπής με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο καθορίζονται με δεδομένο την ύπαρξη μόνο μιας κεραίας.
Είναι αδιανόητες οι απάνθρωπες και χωρίς κανένα δισταγμό πράξεις ορισμένων, που για τα οικονομικά και μόνο συμφέροντά τους, διακυβεύουν την υγεία των συνανθρώπων τους και κυρίως των μικρών παιδιών.
Γι’ αυτό πρέπει να συμβάλουμε με κάθε τρόπο, ώστε ν’ απομακρυνθούν οι κεραίες. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που επηρεάζονται άμεσα από την ακτινοβολία τους, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, αλλά και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, δήλωσαν συμπαράσταση στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων Μεταμόρφωσης, η οποία κινεί το θέμα δικαστικώς, με την οικονομική στήριξη του Δήμου και
Σ Α Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ
Τ Ρ Ι Τ Η 7 Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Υ 2009 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤIΣ 9:30 π.μ.

Όσοι θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε τα παιδιά μας την ίδια ώρα στην Πλ. Τσιρακοπούλου, κοντά στην οποία βρίσκονται οι κεραίες, όπου θα ολοκληρωθεί η κινητοποίηση με την συγκέντρωση γονέων, μαθητών και δασκάλων, σχολείων που πλήττονται από την ακτινοβολία των κεραιών.
Ωστόσο για να γνωρίζουμε εάν είναι εφικτή η πραγματοποίηση της κινητοποίησης, παρακαλούμε όσοι συμφωνείτε και βοηθήσετε σ’ αυτήν, να υπογράψετε το σχετικό έγγραφο που θα βρίσκεται σε κάθε τάξη.

Με Τιμή
Τα Δ.Σ.