4/06/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 2009 ΩΡΑ 8.30-9.30 π.μ. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ)
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 4 ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Σε κινητοποίηση προχωρούν τα σχολεία, οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής της Μεταμόρφωσης του Βύρωνα για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Οι 4 κεραίες, 3 από αυτές καμουφλαρισμένες, είναι εγκατεστημένες στα κτίρια Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18 ανάμεσα στα σπίτια μας και δίπλα από σχολεία. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν λειτουργεί αθροιστικά και προκαλεί ανησυχία για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, αφού τα όρια εκπομπής με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο καθορίζονται με δεδομένο την ύπαρξη μόνο μιας κεραίας. Όρια που και αυτά κρίνονται υπερβολικά υψηλά από τους ανεξάρτητους επιστήμονες.

Σε μικρή απόσταση από τις 4 κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν το 10ο Δημοτικό Σχολείο και 12ο Νηπιαγωγείο (Ιωαννίνων), ο 4oς Δημ. Παιδικός Σταθμός Βύρωνα, (Ταύρου), Ιδιωτ. παιδικός σταθμός (Πανόρμου 7), το Συγκρότημα Σχολείων Υμηττού (Μελίνας Μερκούρη) με 5ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Υμηττού και το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης, το Συγκρότημα Σχολείων Βύρωνα (Βυζαντίου και Ταταούλων) με το 10ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο 5ο Δημ. Σχολείο, 11 Δημ. Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο και 5ο Λύκειο Βύρωνα , το Συγκρότημα Σχολείων Υμηττού (Δορυλαίου) με το 2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό Υμηττού και το ΕΠΑΛ Υμηττού (Παπαστράτου 35).

Την κινητοποίηση στηρίζουν σύλλογοι εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Στα δημοτικά σχολεία γίνονται συζητήσεις για το πρόβλημα των συνεπειών από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά και οι κεραίες με στόχο την συνειδοποίηση των κινδύνων από τα παιδιά και την ευαισθητοποίηση των γονέων. Τα σχολεία προετοιμάζονται για την κινητοποίηση κάνοντας πανό και πλακάτ.

Η μέρα που επιλέχτηκε για την κινητοποίηση είναι η Τρίτη 7 Απρίλη (Παγκόσμια Μέρα Υγείας), με την έναρξη του σχολικού ωραρίου μέχρι τις 9.30 το πρωί. Τα σχολεία θα ξεκινήσουν από τους χώρους των σχολείων και θα καταλήξουν στην Πλατεία Τσιρακοπούλου απαιτώντας:
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ 4 ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://oxikeraies.blogspot.com/.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε:
στο μέιλ : oxikeraies@gmail.com και στα τηλέφωνα 210 7669105, 6973848654, 210 7627300.

2/4/2009



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ