4/01/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας - Βύρωνας
ΤΗΛ. & Fax: 76.51.483
Web: sylimvrioti.gr e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr
ΠΛΗΡ.: Θεοδώρα Δριμάλα - Χαρά Κωλέτση
ΤΗΛ.: σπ. 7640133, σχ. 7662883 - σπ. 7646237, σχ. 7014596
Βύρωνας 2 Απριλίου 2009
Αριθ. Πρωτ.: 42

ΠΡΟΣ: Μέλη μας, Προϊσταμένη 7ου Γραφείου και Δ/ντρια Α Δ/νσης




Δίωρη στάση εργασίας
για τους συναδέλφους των 5ου, 10ου, 11ου Δ. Σχ. Βύρωνα και των 10ου, 11ου, 12ου Νηπιαγωγείων Βύρωνα, για συμμετοχή στην κινητοποίηση για τις κεραίες, την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, από την έναρξη της σχολικού ωραρίου ως τις 9:30 π.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έλαβε υπόψη του:
Ø Την απαράδεκτη τακτική τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, σε κατοικημένους χώρους και μάλιστα κοντά σε σχολικά συγκροτήματα.
Ø Την ύπαρξη τεσσάρων τέτοιων κεραιών στα κτήρια Αγ. Σοφίας 109, Κερκύρας 24 και Ρούμελης 18, που είναι πολύ κοντά στο σχολικό συγκρότημα των 5ου, 11ου Δ. Σχ. και 10ου, 11ου Νηπιαγωγείων Βύρωνα καθώς και στο συγκρότημα των 10ου Δ. Σχ. και 12 Νηπιαγωγείου Βύρωνα.
Ø Την αδιάφορη στάση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση των συγκεκριμένων κεραιών.
Ø Το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον στην περιοχή μας, που σχετίζεται και με το τελευταίο Π.Δ. που κατακερματίζει και εμπορευματοποιεί πλήρως τον Υμηττό.
Ø Την αναγκαιότητα να συντάσσεται το εκπαιδευτικό κίνημα με τα αιτήματα τοπικών φορέων και τμημάτων του γονεϊκού κινήματος, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Επιτροπή Κατοίκων Μεταμόρφωσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένων σχολείων και η Ζ ΕΛΜΕ
Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, από την έναρξη του πρωινού ωραρίου ως τις 9:30 π.μ., που αφορά στους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας που υπηρετούν στα δύο αυτά συγκροτήματα, ώστε να διευκολυνθούν να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει τη μέρα αυτή, που είναι και Παγκόσμια Μέρα Υγείας, στο χώρο μπροστά από το συγκρότημα της Ταταούλων, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των τεσσάρων κεραιών. Επιπλέον το Δ.Σ. αποφάσισε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στο χώρο των δύο συγκροτημάτων από το πρωί της ίδιας μέρας και καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, να χαιρετήσει η πρόεδρος στη συγκέντρωση και να κρεμαστεί ένα πανώ σε κάθε συγκρότημα.
Τέλος, διευκρινίζουμε ότι την ευθύνη της τυχόν μετακίνησης των παιδιών έξω από το χώρο του σχολείου την έχουν αποκλειστικά οι ίδιοι οι γονείς τους. Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. μόνο εθελοντική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Δ.Σ.